Praktisk butiksinredning

Butiksinredning behöver konstrueras av slitstarka material som dessutom har stor formbarhet och möjliggör unik design.

Varje butik planerar noggrant sin inredning för att på bästa sätt utnyttja lokalens utrymme och visa upp produkterna på ett inbjudande sätt. De möbler som används för att åstadkomma detta måste vara tåliga nog för de påfrestningar som butiksmiljön innebär och samtidigt ha en design som harmoniserar med den image butiken vill förmedla till sina kunder. Metalltråd är ett material som ofta används i detta sammanhang, då det uppfyller samtliga dessa kriterier samt är kostnadseffektivt att tillverka.

Vad behöver en butik?
En butik som vill locka kunder behöver naturligtvis produkter som är eftertraktade, men hur det ser ut när man kliver in i butiken handlar lika mycket om hur butiken är inredd som vilka produkter den har. Smakfullt designade inredningsmöbler som kan förvara och visa upp alla produkter men samtidigt ge butiken en luftig känsla med gott om utrymme för kunder och personal att röra sig är del i hur väl en butik kommer kunna locka kunder. En av anledningarna till att trådmöbler är så populära i butikssammanhang är just att de tar lite plats och är luftiga, men samtidigt har styrkan att hantera den konstanta vikten av varor och produkter samt det generella slitage som sker i en butik. Butiksinredning måste dessutom vara estetiskt tilltalande, och även detta är enkelt att uppnå med metalltråd. Läs mer om butiksinredning här.

Trådbearbetning
Genom olika typer av trådbearbetning kan man framställa både hyllor, displayställ, produktställ och andra funktionella förvaringslösningar för en butik. När man ska forma metalltråd till färdig produkt börjar man med att bocka den. Detta innebär helt enkelt att man böjer den till den önskade formen med hjälp av bockningsmaskiner, vars kraftfulla verktyg kan bända tråd av alla sorters metaller och av flera olika tjocklekar. Maskinerna som används är till stor del självgående då datorteknik innebär att alla moment förprogrammeras och sedan översätts av datorn till maskinen i form av kommandon. Detta är en stor fördel då det håller produktionstiden nere även vid stora volymer, vilket leder till en lägre produktionskostnad. Utöver bockning kan moment såsom svetsning, håltagning och svarvning krävas innan man når färdig produkt, men även dessa moment har dagens industriverkstäder effektiva verktyg och maskiner till som alla ser till att slutkostnaden hålls så låg som möjligt.

Skydd och estetik
För att butiksinredning ska hålla länge och behålla ett attraktivt utseende även då butiken har många år på nacken krävs utöver bearbetning även ytbehandlingar som stärker och skyddar metaller. Metall som material är visserligen tåligt i sig, men det reagerar under påverkan av element i sin omgivning vilket leder till att dess egenskaper med tiden försämras. Något av det värsta som man kan utsätta metaller för är fukt, men dessvärre är detta oundvikligt både inomhus och utomhus. För att undvika att butikens hyllor plötsligt börjar rosta ser man till att belägga dem med material som inte reagerar med fukt, exempelvis zink och krom. Detta ger även skydd mot repor, stötar och allmänt slitage samt en snygg glans. Genom dessa behandlingar garanteras att butikens inredning håller måttet under många år.

Mer information om butiksinredning hittar du här »

Välkommen

Vill du veta hur trådbearbetning fungerar? Vi hoppas att du ska få vettiga svar, tips och idéer på hur man bearbetar tråd här på tradbearbetning.n.nu.

 

Denna hemsida är byggd med N.nu - prova gratis du med.(info & kontakt)