Trådgaller för vackra möbler och produkter

Trådgaller används inom bland annat tillverkning av butiksinredning för att skapa produkter som är funktionella och slitstarka.

Trådgaller ser man nästan överallt, i form av stängsel och hänganordningar eller som delar av butiksinredning. Det finns galler av olika typer av metaller och med olika design och storlek för att passa specifika behov, och de produceras alla med hjälp av effektiva maskiner som kan böja och forma tråden till galler med varierande mönster och storlek. Genom att industriverkstäderna använder sig av den senaste tekniken kan produktionskostnaden dessutom hållas nere, även vid stora volymer.

Användningsområden
Trådgaller kan användas för mycket, både som del i en produkt och som en produkt i sig. Exempelvis kan man behöva konstruera skyddsgaller i höga kontorsbyggnader för att öka säkerheten, stängsel av galler för att avskilja förvaringsutrymmen på en vind eller gallerställ där man kan hänga och arrangera produkter i en butik. Dessutom kan olika ställ och hyllor ha gallerkomponenter av metalltråd för att effektivisera förvaringen och ge styrka, samt möjliggöra en lätt produkt. Man kan använda alla typer av metall för att skapa metalltråd, såsom stål eller järn, och dessutom anpassa tjocklek efter produkt. Galler kan även formas till att ha olika mönster och olika täthet. För möbler som ska användas till inredning kan man också skapa snygga gallerdetaljer som följer en viss stil och integreras väl med butiken i övrigt.

Att arbeta med tråd
När man ska framställa komponenter av tråd såsom galler använder man sig av en teknik som kallas trådbockning. Denna teknik innebär att en maskin med stor presskraft böjer tråd utifrån en viss ritning och på så sätt formar tråden till en produkt, exempelvis ett galler. Ofta kan man även behöva svetsa vissa komponenter för att fästa gallret i en yttre ram. Dagens bockningsmaskiner är mycket avancerade och kräver minsta möjliga underhåll och övervakning. Tack vare datorsystem är de i stort sett självgående och operatörerna behöver mest fokusera på själva programmeringen av en ritning som sedan ska bockas av maskinen till ett färdigt galler.

Prisvärt och hållbart
Priset är alltid en avgörande faktor då en kund vill ha något tillverkat och alla parter tjänar på att hålla detta pris så lågt som möjligt. Metalltråd är ett relativt billigt material att använda då det krävs ganska små mängder metall för att skapa även ett större galler. Dessutom är processen snabb och kräver relativt få delmoment. Utöver trådbockningen kan moment som svetsning behövas, men på det stora är tekniken så pass väl utvecklad att några större kostnader normalt inte krävs. Trådgaller används ofta i krävande miljöer, vare sig de är utomhus där vädrets makter frestar på eller i butiksmiljöer där gedigen användning snabbt kan ge upphov till slitage. Därför måste även galler liksom alla andra metallprodukter genomgå ytbehandlingar som syftar till att isolera metallytan mot slitage. Även detta är något som industriverkstäderna är experter på, och redan då ett galler börjar tillverkas finns lämplig ytbehandling med i planeringen. Man kan välja att arbeta med tråd som är gjord av rostfritt stål så att gallret inte behöver ytterligare ytbehandling efter tillverkning.

Välkommen

Vill du veta hur trådbearbetning fungerar? Vi hoppas att du ska få vettiga svar, tips och idéer på hur man bearbetar tråd här på tradbearbetning.n.nu.

 

Denna hemsida är byggd med N.nu - prova gratis du med.(info & kontakt)