Trådhyllor för smart förvaring

Trådhyllor görs med hjälp av metalltråd och är både slitstarka, snygga och praktiska.

Inredning kan se ut på många olika sätt och tillverkas av många olika material, men något som är viktigt vid all typ av inredning är att designen är hållbar och användbar, samt har ett tilltalande utseende. Trådhyllor är exempel på inredning som uppfyller alla dessa kriterier. De är tillverkade av metalltråd och är därför mycket slitstarka, lätta och kan ha alla möjliga former och storlekar. För butiker är inredning av metalltråd ett säkert kort för att kombinera en funktionell inredning med starkast möjliga material och snyggast möjliga utseende.

Varför tråd?
Metalltråd kan skapas av alla möjliga metaller, som exempelvis järn, stål och aluminium, och gemensamt för dem alla är att man genom trådformen tar till vara på metallernas styrka samtidigt som man uppnår maximal flexibilitet. Trådhyllor är ett genialt sätt att konstruera hyllor som är luftiga, väger ytterst lite samt är mycket starka tack vare att de är helt gjorda i metall. Dessutom är de mycket lätta att hålla rena och snygga. Av dessa anledningar är de perfekta som delar i en butiksinredning. Tack vare att trådbockning är en så flexibel och billig metod används den för att konstruera mer än butiksinredning, och en mängd olika varor inom flera industrier såsom fordonsindustrin samt delar i vitvaror drar stor nytta av denna teknik.

Hur skapar man produkter i tråd?
Trådprodukter görs genom trådbockning vilket innebär att en metalltråd böjs till en viss konstruktion genom en bockningsmaskin. Dagens bockningsmaskiner är mycket avancerade och styrs med hjälp av datorer. Man matar helt enkelt in ett bockningsprogram i datorn som i sin tur förvandlar informationen till kommandon och skickar dessa till maskinen. Endast fantasin sätter gränserna när det gäller tråd, man kan skapa trådhyllor i vilken form och storlek som helst. Detta gör metalltråd till bland det mest flexibla materialet man kan använda sig av vid tillverkning av inredning. Ibland kombinerar man trådbockning med andra metoder för metallbearbetning för att fullända designen och göra den starkare. Till exempel kan hålslagning användas för hänganordningen och svetsning kan på både manuell och automatisk väg svetsa samman två metaller helt utan skarv eller andra synliga spår.

Efterbehandlingar som ger skydd
Vid all tillverkning av metallprodukter krävs utöver tekniker som skär ut och formar produkten även metoder som ska skydda den under lång tid och under alla möjliga omständigheter. Vid arbete med metalltråd ges ofta ett viss skydd på ett tidigt stadium genom exempelvis galvanisering eller förnickling av tråden. Detta syftar till att ge skydd mot korrosion samt motstånd mot elektrisk påverkan, stötar och repor. Även om inredning såsom trådhyllor oftast används inomhus vill man inte slarva med ytbehandlingarna och riskera en svagare produkt. Även inomhus finns en viss luftfuktighet och dessutom är exempelvis butiksinredning mycket utsatt för stötar och tunga vikter i form av varor. Utöver skydd vill man med ytbehandling få fram en vacker yta, och på trådprodukter ger den luftiga designen i kombination med en glansig yta ett snyggt, stilrent resultat som lämpar sig väl för butikslokaler.

Välkommen

Vill du veta hur trådbearbetning fungerar? Vi hoppas att du ska få vettiga svar, tips och idéer på hur man bearbetar tråd här på tradbearbetning.n.nu.

 

Denna hemsida är byggd med N.nu - prova gratis du med.(info & kontakt)